Categorieën
Belangrijk ! Economie Fictie & Feit Politiek

Brievenactie, laat van je horen !

Brievenactie Poster, schrijf een handgeschreven brief zodat ze wel moeten reageren
Schrijf een handgeschreven brief zodat ze wel moeten reageren
Zodat ze niet langer bijeengespaarde premie stelen en ons negeren

 

Categorieën
Fictie & Feit

1 Mei * Dag van de Arbeid *

Ramzalige Werkloosheid dankzij de VVD Rutte II Ramspoed WW
Kom en Eis je Recht op !

 

 

 

 

Art. 19 Lid 3.

 

Het recht van iedere Nederlander op vrije keuze van arbeid wordt erkend, behoudens de beperkingen bij of krachtens de wet gesteld.

Over de betekenis van artikel 19, derde lid, Gw en de gevolgen van inwerkingtreding voor de wetgeving deed toenmalig Minister van Binnenlandse Zaken Rietkerk op 7 januari 1986 een notitie verschijnen

(verbod van dwangarbeid en van verplichte arbeid)
Blijkens deze notitie behelst dit recht dat de overheid in beginsel niemand mag dwingen tot arbeid die hij of zij niet vrijelijk heeft gekozen of aanvaard en dat de overheid evenmin iemand mag belemmeren om bepaalde arbeid te kiezen of gekozen arbeid te (blijven) verrichten.

 

Blijkens deze notitie behelst dit recht dat de overheid in beginsel niemand mag dwingen tot arbeid die hij of zij niet vrijelijk heeft gekozen of aanvaarden dat de overheid evenmin iemand mag belemmeren om bepaalde arbeid te kiezen of gekozen arbeid te (blijven) verrichten.
(verbod van dwangarbeid en van verplichte arbeid)

Categorieën
Belangrijk ! Economie Fictie & Feit Politiek

Partij van de Arbeidsloosheid.

Explosie verborgen Werkloosheid 
 Explosie van de (verborgen) Werkloosheid onder Rutte I & II

Bijgewerkte Data van de Explosie van de verborgen Werkloosheid, want naast de WW stromen ook de WGA WA-jong en Bijstand VOL met gedumpte werknemers :-((

Hyperlink naar tabel

En bovenop deze 1.097.000 Baanlozen komen dus ook nog eens de 418.100 WAO’ers die Lubbers probeerde te verstoppen, samen goed voor een Totaal Werkloosheid van een schrikbarende 1.515.100 Werklozen (MEER DAN ANDERHALF MILJOEN…)

Zelfs met het verdwijnen van veel “Lubbers WAOérs” in de AOW…

Zelfs het “stabiliserende effect” daarvan neemt af !
Laten we die oude WAOers weg zie je opeens een hele enge stijging, die helaas nu al 5! maanden achterloopt omdat het CBS de data domweg niet krijgen, de meest recente informatie dateert van Augustus 2012, bijna een half jaar geleden !!!

Rutte noemde zichzelf de Banen KampioenZie hier hoe Rutte I & II werkloosheid maskeren door werkzoekenden in WGA/WIA, IVA, WA-Jong en de Bijstand te “verstoppen”, 

Rutte de Banen Kampioen?

 

Als we deze uit de berekening halen is de groei net als in de grafiek veel duidelijker:
940,900 ->1097,000  Een groei van 128,400 Baan en nu Werklozen

+13% Toename in 2½ jaar !

Vooral Jongeren tot 25, en de 50+ers, waar het  25+% is…

 

Rutte de Werkloosheids Kampioen !!!

Categorieën
Fictie & Feit

Waarom Eten mensen teveel ?

Martijn Lokerse Waarom blijven de mensen nog steeds veel eten…
10 hours ago · Like
Ernst Anepool Omdat als je te weinig eet, je allerlei neurologische defecten oploopt, vergis je niet, je Hersenen bestaan voor het grootste deel uit witte stof (substantia alba) een soort vetbuisjes om je zenuwen heen die net als het plastic rond de electradraden de elektrische stroompjes van elkaar isoleren.
(even heel kort door de bocht vergelijking…)

Krijg je te weinig vetten en teveel eiwitten binnen, of gaat dat door een stofwisselings ziekte (of in mijn geval babyvoeding) helemaal mis, ontwikkeld je brein zich afwijkend, en kun je allerlei dysfunctionele stoornissen oplopen.

Persoonlijk denk ik na veel literatuurstudie over mijn HFA (Asperger) dat het steeds eiwitrijkere voedingspatroon door al die Light producten waar de essentiele vetten uit melk bijvoorbeeld verwijderd worden (en helaas suiker toegevoegd) wel eens mede oorzaak zou kunnen zijn voor het schijnbaar sterk toenemende aantal ASS ADhD en vooral (M)Sclerose patienten, en de ontdekking van steeds weer nieuwe Witte Stof Ziekten:

http://www.vumc.com/branch/Children-White-Matter-Disorders/419739/419774/419951/

Het word hoog tijd dat die idiote Vet-Tax lobby de mond gesnoierd word zodat hun Suiker-Propaganda aangepakt kan worden, want ze halen het Vet met zijn essentiele vetzuren uit de voeding en om het dan weer smeuig en “lekker” te maken worden er allerhande suikerderivaten aan toegevoegd, maar ook vaak “honing” die die naam niet zou mogen hebben…

Het word hoog tijd voor een Suiker TAX, of beter nog een verbanning van suiker op basis van zijn verslavende en gezondheidsschadelijke en zelfs dodelijke effecten tot Hard-Drug !

Kijk maar eens naar de welvaartsziekten, die zijn voor het grootste deel direct te correleren aan te hoge Suiker inname, want ook de hogfe bloeddruk door overgewicht, suikerziekte en hyperactiviteit worden de-facto veroorzaakt door een overvloed aan suikers in de voeding, waarbij vruchtensuiker eigenlijk nog wel de gevaarlijkste is, hoe “biologisch” dat ook gemarket word…

Dextro-Energie heette de vruchtensuiker boost van vreger, die geconcentreerde vruchtensuiker word binnen een minuut opgenomen door je lichaam veel sneller nog dan geraffineerde bietsuikers, en omdat je dan ver boven de te vraag van het lichaam aanbied, zal dat gelijk tot opslag in de vorm van buikvet leiden

Categorieën
Asperger Belangrijk ! Fictie & Feit Filmhuis Natuur Politiek

Mededogen Maakt Mensen Mooier…

 

Open ruimhartig je Geest, voor waar je bang voor bent Geweest

Categorieën
Fictie & Feit

Rutte en Dijsselbloem als gehaaide Banksters in de weer.

We hadden toch geen Leningen meer aan Griekenland ???

 

Best wel wonderlijk, eerst zegt Rutte dat onze banken en ook de Staat zich teruggetrokken heeft uit het Griekse Woekerpolis Paradijs, en nu blijkt dat we er nog zoveel hebben uitstaan dat we *een MILJARD* schade lijden.
 

Alleen maar doordat de Woekerrentes op de leningen die de Banken (ABN/ING/Rabo/Achmea/Aegon) naar beneden word bijgesteld, terwijl de looptijd verlengt word, en iedereen weet dat als je voor langere tijd een lagere rente betaald je nauwelijks goedkoper uit bent

Hoeveel hebben we er dan uitstaan als de rente van 16% naar 9% word verlaagd en de looptijd verdubbeld, dat we daar bijna een MILJARD op verliezen ???

 

(14 x 70 miljoen per jaar =980 miljoen oftewel 0,98 miljard)

 

[quote]
Daarom worden de rentes van leningen verlaagd en wordt de looptijd van de leningen verlengd. Daardoor valt de opbrengst van de leningen lager uit dan eerder werd geraamd.

Niet gratis

Volgens eerste schattingen kost de aanpassing van het akkoord Nederland jaarlijks gemiddeld 70 miljoen euro over een periode van 14 jaar. ”Dit is niet allemaal gratis”, zo liet Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën eerder al weten.
[/quote]

 

Stelletje beroepsleugenaars dat het er zijn, nou snap ik waarom de PvdA perse met de VVD op z’n grieks wilden samengaan…

Opdat niet bekend word hoe Bos en Zalm ons op zijn Grieks in het O’tje genomen hebben:-(

 

http://www.nu.nl/politiek/2968363/rutte-geeft-verbreken-verkiezingsbelofte-toe.html

 
 

Rutte geeft verbreken verkiezingsbelofte toe

www.nu.nl

 DEN HAAG – Premier Mark Rutte heeft dinsdag in Den Haag toegegeven dat hij een verkiezingsbelofte over Griekenland heeft verbroken.
 
Het gaat ons een Miljard Euro kosten als belastingbetaler
Categorieën
Belangrijk ! Economie Fictie & Feit Politiek

Geen mens geeft Theo ook maar 1 €uro, 37,50 €uro aan Theo geven in het Theater , dat vind men geen enkel probleem…!?!

De wereld van dak- en thuislozen.

Theo Maassen doet onderzoek, naar het waarom achter de gulheid van de mensen als ze hem komen bekijken in het Theater, en de achterbakse gierigheid als hij ze op straat een Theatervoorstelling aanbied voor slechts 1 €

 

Theo Maassen vraagt zich af...

 

Hoe komt een mens zo ver dat hij dak- of thuisloos raakt?

Omdat iemand lui, dom of slecht is?

… Of kan het iedereen overkomen?

Deze vooroordelen worden uitvergroot in de voorstelling ‘Straatmonologen’, die u een intieme kijk geeft in de strijd van (ex) dak- en thuislozen.

 

Cliënten uit de maatschappelijke opvang vertellen hun eigen verhaal; aangrijpend, ongecensureerd en hier en daar heel dichtbij.

En om het extra inzichtelijk te maken ging Theo Maassen eens kijken hoe mensen zouden reageren als hij om 1 (ja slechts *Eén*) Eurootje te vragen.
Wat een decaptie dat werkelijk niemand dat over heeft voor een bedelaar, maar zonder blikken of blozen 37,50 neertelt om naar dezelfde performance van Theo Maasen te gaan kijken in de Stadsschouwburg…

 

 

Hoe kan dat toch?

Ooit stonden we bekend als een barmhartig en sociaal voelend volk, dat miljoenen gaf aan Het Dorp of aan Slachtoffers van de Rampen in de wereld…
Maar de Dak en Thuislozen ramp in een van de belangrijkste en financieel invloedrijkste Bankiers naties daar sluiten we onze ogen voor.

Daar willen we niets van weten, en als moeders zich dan door alle beelden daarover op TV zich ellendig voelt gaat ze “lekker Shoppen”  en geld als water uitgevend draven ze verdwaasd door de stad die ze niet kennen.

 

Theo Maassen treed op voor slechts 1€

Echter als ze gevraagd worden door een minderbedeelde medemens blijken ze nog niet eens in staat zijn 1 (ja slechts Één) Euro van al dat in hun zak brandende geld voor een armlastige over te hebben, en sturen ze er zelfs de ge-uniformeerde Stadswachten op af !

Het Einde

Blijf vooral kijken tot het bitterzoete einde, waarin we toch nog een vonkje van barmhartigheid zien bij de voormalige kansloze stadswacht, die zich even herinnerd hoe hij zelf niet al te lang geleden in zijn “vak” is beland…

 

 

Categorieën
Fictie & Feit

Spectaculaire groei zorgkosten…

 

Vraagt u zich ook af hoe het eigenlijk kan dat de Zorgkosten zo spectaculair lijken te stijgen de laatste tijd?

Ik in ieder geval wel, want de ziekenhuizen hebben steeds meer leegstand, en teren nu in op hun eigen vermogen, wegens uitblijvende clienten.

Op zoek naar hoe het toch kan dat bij uitblijvende Zorgvraag de kosten blijven stijgen, kwam ik in een oud jaarverslag van Achmea de werkelijke oorzaakt tegen…

 

Achmea ontzorgt vooral haar directie

Achmea Zorgverzekeringen NV
Directie & senior management
zijnde risktaker Senior management zijnde geen Risktakers
Vast inkomen** € 3.387.419,– (21 personen) € 5.209.098,– (42 personen)
Variabele beloning

Toegekend over 2009 € 111.093,– (13 personen) € 121.797,– (22 personen)
 Variabele beloning 
Toegekend over 2010 € 466.359,– (18 personen) € 809.738,– (42 personen)

 

 

In 1 jaar tijd zijn de BONUSSEN verVIERvoudigd bij Achmea zorgverzekeringen Directie, en verZESvoudigd bij de Managers…

Hoeveel ex-politici zitten dara zichzelf op kosten van belasting en premiebetaler zichzelf te verrijken bij een cooperatieve verzekeraar “zonder winstoogmerk” ???

U betaalt pert jaar 1100€ premie, dus alleen voor de directie en managers moeten al in 2009 8.829.407/1100 welgeteld 8027 mensen premie betalen.

In 2010 ging de verzekeringspremie 8975 (bijna 9000 premiebetalers) op aan alleen de directie en topmanagers van Achmea..

In 2009 waren er net iets meer dan 8000 premiebetalers nodig voor de Directie van Achmea, een jaar later bijna 9000…

 

 

Dat is 22% groei in inkomen voor de Directie !

 

 

 

Ofwel 9000 premiebetalers “ge**aid”

 

 

Daar staat u van te kijken nietwaar ?

Maar dat is dan nog werkelijk uitvoerend personeel, gaan we daarentegen kijken bij de “toezichthouders” de Raad van Bestuur dan zien we dat alleen voor die welgeteld 5 Mensen.

Ja VIJF mensen…

2009: 5,.300.000 (5.3 miljoen inkomen) 4818 premiebetalers nodig waren…

Bijna 5000 mensen betaalden 11000€ premie om slechts 5 mensen van Inkomen te voorzien !

En schrik niet, dat was in 2010 opeens opgelopen tot 5545 (12,5% salaris stijging)

 

 

 

En dan denk je dat zal het wel zijn toch?

 

 

 

Helaas tussen de Raad van Bestuur en de Zorgverzekeringsdirectie staat nog een “verzekeringsentiteit” whatever that may be…

[Onder de Nederlandse verzekeringsactiviteiten zijn opgenomen: Divisie Directe Distributie, Divisie Intermediaire Distributie, Divisie Syntrus, Divisie Pensioenverzekeringen & Divisie Sociale Zekerheid.]

 

 

Deze 64 risktakers c.q 108 niet zijnde risktakers kosten ook nog eens 23.780 x 1100€ in 2009

Wat opliep tot 25.669 x 1100€ in 2010 !

 

 

WAAROM betalen we die premie eigenlijk,?

 

 Achmea ontzorgt zichzelf op onze kosten

 

 

Als je alleen dit optelt blijkt dat bijna 40.000 mensen dus hun 1100€ Zorgpremie puur en alleen betalen om de Directeuren en managers van Achmea van Achmea te voldoen…

Even ter memorie in 2009 negen waren daar maar 36.000 X1100€ voor nodig…

Bijna Veertigduizend mensen beroofd

40.000 premiebetalers betaalden dus braaf hun zorgpremies
om slechts 245 graaiers van inkomen te voorzien.

/p

Categorieën
Fictie & Feit

Wat kost Basisloon voor *iedereen* ?

De berekening

 

 

 

Zoals bekend is de Nederlandse staat 16,655.799 m/v sterk.

Daarvan heeft 6,372.100 een baan onder 1 van de 709 CAO’s en is de rest “ongebonden” wat in totaal een arbeidsparticipatie van 71% geeft.
 Hoeveel potentieel heeft Nederland bzonder in kinderarbeid te vervallen en de ontslaggrens van 65:
10,973.000 laatste kwartaal 2011 want helaas worden gewone arbeiders worden op hun 65ste *ontslagen* (vaak veel eerder wegens “te duur”))

Arbeids potentieel WWNV/Participatie-Wet dus in totaal 10,973.000, dat levert bij een totaal aan  werkzamen onder CAO 6,372.100 en ongebondenen een Werkende beroepsbevolking van van 7,839.000

 

 

 

De simpele som waar iedere Mini-ster SZW voor wegliep:

 Hoeveel is er van die 67 Miljard beschikbaar per persoon die niet tot het werkzame deel van de bevolking gerekend word ongeacht status sexuele voorkeur of handicap?
(die nu in de Arbeidsvoorziening/uitekeringen/re-integratie voor 63% verloren gaat in zinloze bureaucratie)

Potentieel werkzame bevolking tussen 14 en 65 jaar totaal: 10,973.000 (net geenelf miljoen)
Werkzame bevolking zijnde 71% van 10,973.000 : 7 839.071 (7,8 miljoen tussen 20 en 65)

Houden we over 2,681.706 potentiele werkelozen, waarvan nu nog niet de helft als werkelijk baanloos geregistreerd word, sterker nog de meesten worden verstopt in mensonterende arbeidsongeschiktheids uitkeringen verstopt, officieel heeft Nederland maar 532.000 werkelozen, in werkelijkheid 1,5 miljoen…

Maar uit corrumperende overwegingen worden zelfs van die 532 duizend er maar 221 duizend tot de geregistreerde werkelozen gerekend, scheelt weer in de ECB boetes waarschijnlijk…

Dat levert dan 67 Miljard gedeeld door 3,5 miljoen buitengeslotenen

67.000,000.000 /3,573.000 =18.751 € p.p

 

Even kijken wat Kamp ook alweer zei over wat het zou gaan kosten uitgaande van een minimumloon+vakantiegeld, 275 Miljard als ik me goed herinner zoog hij uit zijn duim…

Hoeveel is dat minimumloon + vakantiegeld eigenlijk per jaar?
Rrrrrr tik tik rrrrrr: (12 * 1 446.60) * 1.08 = 18.747€

 

 

Ik houd dus uitgaande van het feit dat die 67 miljard de werkelijke hoeveelheid is zelfsnog 4€ per persoon *over* uitgaande van het minimumloon, terwijl ik de jeugdigen al net zoveel geef als de volwassenen (iedereen is per slot onveranderlijk gelijk in waarde volgens de grondwet.

 

 

Nu word de 67 Miljard uitgegeven aan slechts 1,175.000 uitkeringsgerechtigden, die gemiddeld nog geen 800€ krijgen, stel het even ultra rechts liberaal zou er dus met een basisinkomen voor die uitkeringstrekkers alleen al een besparing realiseerbaar zijn van 67 – 22 = 45 MILJARD, en dan krijgt iedere uitkeringsgerechtigde netjes een *minimumloon*, en niet zoals de meeste bijstandstrekkers de mensonterende 668,21€ waar je in Amsterdam niet eens een zolderkamertje van kunt huren…

 

 

Kosten huidige uitkeringen bij invoering Basisloon:
(12 * 1446.60) * 1.08 * 1,175.000 = 22,028.824

 

Inplaats van 67 Miljard kosten om mensen gedeeltelijk zelfs onder de Europese armoede norm weg te laten kwijnen, kost in een eerlijk delen iedereen loon naar werken samenleving de regeling maar 22 Miljard, en heeft iedereen netjes minimumloon en gezinnen dus 2x minimumloon, en het kost nog geen derde van wat de sociale zekerheid nu kost, met alle huisuitzettingen en andere ellende van dien !

Bedenk nu even dat die 67 miljard goed is voor minimumloon voor ALLE op dit moment werkeloos thuiszittenden tussen de 15 en 65 !

 

En het zou vooral een oplossing zijn voor de jeugdwerkloosheid.

Want juist de Jeugd word nu het kind van ed misrekening van van Dijselbloen en rutte, om maar te zwijgen van hoeveel er weggestopt worden in de WA-jong en WWB, terwijl ze bij een beasisloon, voor een werkgever nog maar de helft kosten, en zo kunnen leren werken, want dat is iets waar je ook ervaring in moet opdoen, en eerst 3 jaar thuiszitten na school is desastreus voor je ontwikkeling !

P.S. als alleen de 134.000 (multi) miljonairs, 100.000 € zouden afstaan, was de Staatschuld ook afgelost tot heelver onder de door Europa verplichtte norm. Maar die krijgen juist weer een belastingverlaging volgens het regeerakkoord van 52% naar uiteindleijk 46%…

Categorieën
Fictie & Feit

Het Pensioen “Gat” simpelweg opgelost

 En dat gaat echt ongelooflijk Simpel
 

Het Pensioen-gat oplossen gaat namelijk uitermate simpel, de al bestaande inkomens-afhankelijke premies voor *iedereen* inkomens-afhankelijk maken, en niet alleen voor de mensen onder 2x Modaal …

Wat ik maar niet begrijp is dat er in ieder Dagblad, Tijdschrift Actualiteiten programma of Journaal maar gesproken word over de Nivelering van Rutte II

Terwijl er juist sprake is van De-nivellering, de Rijken worden juist nog veeel rijker, en de Armen worden nog weer extra de duimschroeven aangedraaid

 

Als IEDEREEN premie afdraagt kan het makkelijk
PvdA: AOW goed voor onze Kinderen

 

 

 

Want vergeet vooral niet de zogenaamde Inkomensafhankelijke Zorgpremie, was dat in het geheel niet 
Hij was namelijk alleen inkomensafhankelijk voor mensen die minder dan 70.000€ verdienden, daarboven gold al langer dat voor de mensen die meer dan 70.000€ (was 66.000) verdienen helemaal niet inkomensafhankelijk meer is, maar maximaal ~6064 € mocht bedragen, een vast bedrag dus…

 

 

Deze Maximering is al jaren geleden ingevoerd, 
in 2006 was het vaste bedrag AOW premie 5.483 €

 

 

Voor de heffing van premies werknemersverzekeringen geldt op grond van het eerste lid per kalenderjaar een maximum. Voor de heffing van de over het loon verschuldigde premies werknemersverzekeringen wordt dit kalenderjaarmaximum op grond van het tweede lid over de loontijdvakken van het kalenderjaar verdeeld. Per loontijdvak geldt dus een maximumbedrag..

 

 

 

De-facto is het dus juist een DE-NIVELERING, want ook de middeninkomens gaan er spectaculair op achteruit, terwijl de mensen in de vierde belastingschijf geheel en al buiten schot blijven wat betreft inkomensafhankelijkheid, want of je nou 70.000 € of zoals Balkenende Bos en Zalm vele tonnen verdient, ze blijven die voor hun beloning relatief niets voorstellende 6064 € betalen, voor Balkenende dus geen 17,9% AOW premie, maar slechts 0,07%

 

 

 

Een paar grootgraaiers die de dans ontspringen onder Rutte2½:

Peter Voser 10,5 miljoen
Ad Scheepbouwer 7,9 miljoen euro.
Eric Meurice 6,7 miljoen euro
Klaas Wester 5 miljoen euro.

 

 

Vier mensen die samen 30,1 miljoen verdienen, wat zou dat opleveren als die net als alle andere nederlanders met een normaal salaris AOW premie zouden afdragen, inplaats van de lullige 6064€ die ze nu maar hoeven betalen?

 Dat zou betekenen dat er 2081 65+ ers ieder jaar weer hun gehele uitkering betaald zouden krijgen zonder korting door alleen deze vier grootgraaiers per jaar de voor de rest van Nederland ieder jaar verschuldigde 17,9% AOW premie te laten betalen.

Dit zijn dus maar 4 willekeurige Hypermanagers uit de 134.100 Miljonairs die Nederland heeft. Deze vier heb ik gekozen omdat hier met zekerheid van te zeggen is wat ze verdienen, omdat het in de Jaarverslagen staat en het salaris dus met zekerheid bekend is.

 

 

Wat iemand als mejuffrouw Heineken verdient, of bijvoorbeeld de Brenninkmeyertjes weten we niet zeker. Volgens de niet geheel betrouwbare cijfers van de Quote 500, zouden we in de buurt zitten van naar schatting zo’n 8000 AOWers die de Staat dan van de premieafdracht van deze Miljardairs van een normale AOW kunnen voorzien, als deze Miljardairs (een Miljard is 1000 X Miljoen) naar draagkracht zouden meebetalen aan het Premiestelsel…

 

 

 

De kleinere vissen zwemmen vrolijk mee
door deze Mazen in de  Belasting Wet

 

Afgezien van de bovenstaande paar voorbeelden van buitensporige graaiers, zijn er ook nog heel veel “kleinere Aaltjes” in de Graaivijver volgens Delloite: 

 

 

De Topbestuurders van de top 20 op de AEX (directeuren, comissarissen etc.) verdienden in 2011 gemiddels 1,3 Miljoen per jaar, de gemiddelde jaarbonus nam toe tot 935.000 Het vaste jaarsalaris bedraagt gemiddeld 890.000 euro.

 

Kijken we naar de top 50 is er gemiddeld sprake van 295.000 € bonus en 470.000€ vast salaris, en die worden ook bij soms deftige verliezen gewoon uitgekeerd. Een-vijfde van die 50 bedrijven leed namelijk verlies in 2011 volgens de gegevens aan Berenschot verstrekt… Als het bekend wordt, dan wordt de bonus omgezet met wat media tamtam van De Jager in eindejaarsuitkering omgezet, zodat het geen bonus meer heet, en er ook opeens zogenaamd geen Bonus meer uitgekeerd wordt… 

 

Gemiddeld heeft bij de top 50 de Raad van Bestuur uit 3,5 personen 
en bestaat de raad van commissarissen uit 5,4 personen

 

Gemiddeld is het aantal bestuursleden per onderneming dus 8,9 we hebben in de berekening over 50 ondernemingen, maakt aldus samen in totaal ~268 “topbestuurders”

 

 

Deze romen tezamen een totale beloningsom af van:205,020.000 zegge 
Tweehonderd en vijf Miljoen en Twintig Duizend euro’s

(268 *(295.000 +470.000))

 

Dan hebben we dus alleen nog maar de 50 grootste bedrijven gehad, kijk zelf maar eens hoeveel grote bedrijven met dergelijke inkomens er zijn…

Stel nu dat die net als alle andere mensen AOW premie over hun gehele salaris zouden betalen, zegge 17,9%, dan levert alleen het netjes naar inkomen afdragen van AOW premie bij slechts 50 bedrijven de Staatskas 36.698.580 zegge bijna 47 miljoen op, genoeg om de AOWvan 2660 65+ers te betalen…

 

Zijn deze rijkelijk beloonde Managers hun geld waard?

Van die 50 bedrijven zag 48% hun nettowinst met gemiddeld (!) 140% dalen !

Bestuursleden van deze (gedeeltelijk dik verlies draaiende) bedrijven kregen desondanks gemiddeld 220.000 euro aan bonussen.
Vergeet vooral ook niet dat ze naast al die Bonussen een fikse Pensioen-voorziening krijgen waar ze ook nog eens zomaar bijzondere vrijstellingen bijkrijgen… 
 

Voorbeelden van zulke incompetente niet functionerende “bestierders” kennen we inmiddels te over, met bekende politieke Kopstukken zoals Albayrak en Loek Hermans die zelfs met hun Falen de voorpagina’s van kranten weken weten te “sieren”. Naast deze twee voorbeelden kennen uit de vele Woning-coöperaties en School-instellingen nog veel meer bekende Politieke kopstukken die aan de lopende band aantonen volkomen incompetent te zijn, en daar deed Balkenende noch Rutte iets aan…

 

Dat zijn dan de Graaiers bij commerciële bedrijven…

Maar we hebben ook nog een hele Overheid die het slechte voorbeeld geeft !

 

 

Jaaroverzicht topinkomens publieke en semipublieke sector naar Tweede Kamer

Persbericht | 23-12-2011

In 2010 waren er 2165 mensen werkzaam bij 470 verschillende organisaties in de publieke en semipublieke sector die meer verdienden dan het gemiddelde belastbaar jaarloon van een minister in 2010 (193.000 euro).
Gemiddeld verdienden de 2165 functionarissen € 234.191 euro.

 

Dus die slechts 2200 graaiers uit de schatkist kosten ons 507,023.515 Miljoen,

 zegge Vijfhonderd en zeven Miljoen.

 Als die netjes zoals iedereen 17,9% van hun inkomen aan AOW zouden afdragen, zou dat alleen al 90,757.209 zegge bijna Negentig Miljoen opleveren, oftewel; 6576 jaarinkomens van AOWers.

Waarbij ik dus uitga van 12*1150 € als het jaarinkomen van de “gemiddelde” AOW’er
(234191 *2165 *0.179)/(12*1150)= 6577

 

 

Waarom niet Iedereen naar draagkracht laten meebetalen ?

 

 

Als Rutte nu gewoon eens eerlijk zou worden en *iedereen* naar draagkracht liet betalen, zouden er alleen met deze plusminus 2400 mensen al 2081 +8500 +2660 +6577 +210= 19528 zegge net geen twintiguizend AOWers gewoon met 65 met pensioen kunnen, al onder Bos beloofde de PvdA ald de VVD hier iets aan te gaan doen… Maar nu lees ik net in de NRC dat er in die korte tijd dat Rutte de lakens uitdeelde maarliefst 1400 Grootgraaiers in de publieke sector extra bij zijn gekomen.

 

 

Hoeveel AOWers komen er eigenlijk per jaar bij nu ?

 

Volgens CBS Statline waren er in 2007 2664420 AOWers en in 2011 3016960 maakt een groei over 5 jaren van 352540 AOWers. Dat is een groei van 70.000 per jaar (door de babyboomers die in de jaren 50 zijn geboren) Dus als maar 2500 grootgraaiers netjes premie naar inkomen zouden gaan afdragen word al DIK een kwart van al die nieuwe AOWers betaald.

(19528 /(70508 /100))= 27,69%

 

 

Waarom zijn miljonairs niet Solidair met hun Ouders?

 

 

We hebben dus maar iets van 10.000 echt rijken nodig die solidair zijn met hun eigen ouders, om het hele AOW probleem in 1 keer op te lossen. Als je dan even bedenkt dat we er inmiddels 340.000 hebben

 

WORLD WEALTH REPORT 2011:
IN VRIJWEL ALLE REGIO’S MEER MILJONAIRS DAN VOOR DE CRISIS

Groei miljonairs in Nederland opvallend hoog

 In 2010 zijn de high net worth individuals in aantal en vermogen gestegen en is in vrijwel alle regio’s het pre-crisis niveau van 2007 overtroffen. Merrill Lynch Global Wealth Management en Capgemini. Wereldwijd steeg het aantal HNWI’s met 8,3% naar 10,9 miljoen en hun vermogen groeide met 9,7% tot $42.700 miljard Wereldwijd nam in 2010 het aantal Ultra-HNWI’s2 toe met 10,2% en groeide hun vermogen met 11,5%.

In Nederland steeg het aantal  fors met 10,2% van 121.700 naar 134.100.
De stijging is hoger dan de Europese groei van 6,3%, de wereldwijde groei van 8,3% en zelfs de groei in Asia Pacific van 9,7%.

 

Kortom we hebben maar 10.000 van die 134.100 miljonairs nodig om het hele AOW probleem op te lossen, de aangroei van het aantal AOWers is per jaar zelfs minder dan er Jaarlijks aan (Multi) Miljonairs bijkomt in alleen dat piepkleineNEDERLAND !!!

 

 

Het gehele AOW probleem dus simpelweg opgelost door alleen maar *iedereen* naar draagkracht de wettelijk verschuldigde AOW premie te laten betalen, zoals ook de minder verdienenden dat moeten.

 

 

Waarom bedenkt de zo intelligente Samson niet zoiets simpels  🙁

 

Ik ben maar een simpele MBOer Al ben ik gelukkig wel door mijn middelbare school gerold voordat Jo Ritzen er een Puinhoop van maakte…

 

 

Iedereen naar draagkracht AOW premie betalen, 
en niet alleen Pensioen problemen zijn opgelost !

 

 

 

P.S. want ook de kosten van de zorg worden ruimschoots opgelost als diezelfde rijken naast de 17,9% AOW premie, ook de 12,15% AWBZ zouden afdragen, Alleen de bovenstaande kleine 2500 Grootgraaiers leveren immers de Schatkist een toch niet bepaald lullige 182,919.540 aan AWBZ premie op over het genoten Mega salaris; zegge Honderddrie en tachtig Miljoen op…

 Stel je eens voor dat al die 134.100 miljonairs 
netjes AOW en AWBZ premie zouden gaan betalen ? 
Dan is nagenoeg de gehele staatsschuld af te lossen